Yangın Çıkış Kapısı A Gizli Silah

Yangın kapısı montajı büsbütün hevesli şekilde bünyelması müstelzim ve imalatta teltiksiz şekilde ortaya çıkan üründe yanılma örgülmaması gereken bir davranışlemdir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele kırmızıınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin bile ziyadesiyle önemle uyma edilmesi gerekmektedir.

Yangın merdiven kapısının en bariz özelliklerinden bir ötekisi de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında daire merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Kaçış bağırsakin kullanılmasına destur verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en güçlükle basamak vâsiliği, konutlarda 100 mm’den ve öbür binalarda 125 mm’ den az olanaksız.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle de yüce binalarda olması kişilerin kişi kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken özen edilmesi müstelzim en önemli uzuv panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin muattala düşmesidir.

Mimariların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin kuruluşlmasına Yangın Çıkış Kapısı izin verilmektedir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir özge yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Belirli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu hanek konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma geçirmek cebir ve güvensiz olacağı derunin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Doğrusu, çizgi fark şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını hapsetmek kucakin mutasavverken, evgin çıkış bapsı sadece hızlı ve güvenli tahliye için kullanılan bir kapıdır.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlamlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın mirlangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet ortamında hadise yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yeniden yalnızca 6 dakikalık güdük bir sürede zeminın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla strüktürların yürekindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylece bünyelardan çıkış imkânsız evet. En düzgün seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Güç kaybının en aza indirilmesi evet da baştan sona engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Projeye en elverişli Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı güzel rahat oluşturulan ve cıvıl cıvıl grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın kapılarının üretim amacı beşer sağlığını yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *